Vanliga frågor om internetlån - FAQ  • Förskottslön erbjuder internetlån som löper till din kommande lönedag.
    På så sätt kan du spara pengar genom att undvika merkostnader för ett lån som löper längre än vad du behöver.

  • Du får om möjligt all korrespondens per mail.
    För att spara på våra träd.

Vem kan beviljas internetlån hos Förskottslön?

Den sökande ska ha fyllt 19 år. Den sökande ska vara folkbokförd i Sverige. Eventuella tidigare lån hos Förskottslön jämte räntor ska vara till fullo återbetalda. Den sökande måste ha en framtida löneutbetalning eller annan liknande återkommande utbetalning. Den sökande genomgår alltid en kreditkontroll (vilket betyder att Förskottslön tar kreditupplysning på den sökande) samt att Förskottslön sammanställer alla uppgifter och gör en bedömning om den sökande har ekonomiska förutsättningar för ett beviljande av internetlån hos Förskottslön

Hur mycket kan jag låna av Förskottslön?

Lånet hos Förskottslön får inte överstiga hälften av sökandens förestående löneutbetalning alternativt annan förestående utbetalning. Det minsta internetlån som Förskottslön betalar ut är 2000kr. Det högsta lån Förskottslön betalar ut är 10 000kr.

Vilka villkor gäller för denna tjänst?

Villkoren för tjänsten finns på hemsidan www.forskottslon.se väl där klickar man bara på ”Allmänna villkor” så får man upp Allmänna villkor för lån hos Förskottslön Sverige AB.

Hur gammal måste jag vara för att låna av Förskottslön?

Du måste vara 19 år.

Jag vet inte vilken adress min arbetsgivare har. Hur får jag reda på den?

Enklast är att ta fram senaste lönespecifikation, där finns uppgifter på din arbetsgivare. I princip alla uppgifter som du behöver för att slutföra låneansökan hos Förskottslön finns på lönespecifikationen.

Jag vet inte vad jag har för lönekontonummer. Hur får jag reda på det?

På din lönespecifikation som du får från din arbetsgivare finns uppgifter om ditt lönekontonummer och clearingnummer. På lönespecifikationen finner du i princip alla uppgifter som du behöver för att slutföra låneansökan hos Förskottslön.

Jag har ingen e-legitimation. Kan jag ändå ansöka om internetlån hos Förskottslön?

Ja du kan klicka dig vidare och skaffa dig e-legitimation på bara några minuter. Du kan om du inte vill skaffa e-legitimation välja "Skicka" och få medgivandet skickar per post till din folkbokföringsadress. För att sedan signera medgivandet och skicka tillbaka per post tillsammans med en vidimerad kopia av körkort, pass eller id-kort samt ett kontoutdrag där det framgår på samma bild att kontoinnehavaren och ditt namn stämmer överens med ansökan.

Är det säkert att fylla i mina personuppgifter på Internet?

Även om upplevelsen kanske är att du befinner dig på vår hemsida så hamnar du, när du kickar på ”bekräfta ansökan”(Autogiroanmälan), på en webbplats hos bankgirocentralen. Fönstret som öppnas är en insyns skyddad webbplats (med SSL-kryptering) och är därför helt säker för dig att använda. Tjänsten tillhandahålls av Bankgirocentralen och ligger i linje med Bankgirocentralens strikta säkerhetspolicy. Du kan med andra ord fylla i dina uppgifter i lugn och ro utan att riskera att någon får tag i ex ditt kontonummer och/eller ditt personnummer. När du är klar med ditt medgivande hanteras dina uppgifter av Bankgirocentralen, som sedan vidare förmedlar dina uppgifter. All information hanteras i enlighet med banksekretessen och Personuppgifts lagen.

Vilket konto ska jag ange i ansökan?

Du skall alltid ange lönekontonumret alltså det kontonummer där du får in lönen från din arbetsgivare. På det kontot kommer pengarna att bli utbetalda och det är också därifrån Förskottslön Sverige AB kommer att dra pengarna när du får lön.

När kan jag ansöka om lån hos Förskottslön?

Du kan via hemsidan ansöka dygnet runt. Dock överförs pengarna i nuläget endast under kundtjänstens öppettider.

Hur gör jag för att ansöka om lån hos Förskottslön!

Du börjar med att fylla i dina personuppgifter: Namn, adress, personnummer, e-post och telefonnummer sedan fyller du i uppgifter om din arbetsgivare och det clearing, kontonummer där du får in lönen från din arbetsgivare och vilket datum du får din nästa lön från din arbetsgivare. Du väljer även vilket belopp du vill låna av Förskottslön. Det är mycket enkelt du följer bara anvisningarna i formuläret och klickar dej vidare med de ”Gröna knapparna”. I det sista steget godkänner du med din e-legitimation.

Vad händer när jag är färdig med min ansökan?

Då skickas ett mail till din e-postadress som du angivit i din ansökan. I mailet finns inloggningsuppgifter som du sedan kan använda för att se status på din ansökan. Om allt gått bra och din ansökan blivit beviljad betalas pengarna ut inom 1-3 bankdagar.

När får jag pengarna på mitt konto?

Om din ansökan blivit beviljad blir pengarna utbetalda till ditt konto inom 1-3 bankdagar.

Hur gör jag om jag redan är kund hos Förskottslön och vill ansöka om nytt lån hos Förskottslön?

Då klickar du bara på fliken ”MIN SIDA” och loggar in med de inloggningsuppgifter du fått via e-post av Förskottslön. Om du inte kommer ihåg din kod eller den kanske har hamnat i skräpposten och där kan du inte hitta den. Då är det bara att gå in på "MIN SIDA" och fylla i din e-postadress som angivits i den förgående ansökan och klicka på att du glömt koden. Då skickas omedelbart en ny kod till dig. Alla uppgifter är nu redan i systemet och du behöver bara välja belopp och vilken dag du får din nästkommande lön. Om allt går bra och du blir beviljad av Förskottslön har du pengarna på kontot inom 10 min – 1 bankdag.

Varför försvinner den sista siffran i clearingnummret när jag ska godkänna autogiro med e-legitimation?

Om du har Swedbank försvinner sista siffran i clearingnummret. På grund av att Bankgiro-centralens system bara är gjort för fyra siffror.

Vad är Enkel Årsränta?

Enkel årsräntaEnkel ränta omräknad till årsränta. Den enkla räntan tar inte hänsyn till ränta på ränta effekt.ExempelEtt lån på 100 kronor har en ränta på tre kronor var tredje månad. Då blir den enkla årsräntan 12 procent.

Vad är effektiv ränta?

Effektiv årsränta Den effektiva räntan omräknad till årsränta. Den tar hänsyn till hur många ränteutbetalningar som har gjorts under året. Exempel Ett lån på 100 kronor har en ränta på tre kronor var tredje månad. Ränta som är uttryckt så att den tar hänsyn till ränta på ränta effekt, och det motsvarar då en effektiv årsränta på 12,55 procent.

Vad händer när jag fyllt i min ansökan bekräftat och godkänt autogiro med e-legitimation?

# Du får direkt via e-post en bekräftelse på att vi påbörjat handläggningen av din ansökan. Bifogat med e-posten finns även villkoren som gäller hos Förskottslön. För att kunna följa status på din ansökan och enkelt kunna ansöka om nya förskott i framtiden har vi skapat "Min Sida" på Förskottslön åt dig och inloggningsuppgifter bifogas även det i mailet.# I dagsläget utbetalar kundtjänst pengar vardagar under kontorstid. Detta betyder att efter kreditkontroll och bedömning av dej tar det mellan 10min och tre dagar innan du får besked via e-post att du fått avslag på ansökan eller att pengarna nu är utbetalda till ditt konto. I mailet finns även bifogat en AVI på vilken uppgifter om återbetalningstid, belopp mm. står

Har det någon betydelse vilken bank jag har?

Om din ansökan blivit beviljad finns för merparten pengarna tillgängliga på kontot omedelbart. Men vissa bankers rutiner gör att om pengarna är överförda en bankdag (vardag) före kl. 12:00 finns pengarna tillgängliga på ditt konto under eftermiddagen. Och om pengarna är överförda efter 12:00 och före 16:00 en bankdag (vardag) finns pengarna tillgängliga på kontot under förmiddagen nästkommande bankdag (vardag). Förskottslön reserverar sig dock för eventuella förseningar i bankernas egna system. Dessutom måste ansökan vara beviljad och den måste vara genomförd under Förskottslöns kundtjänsts öppettider.

Varför tar det längre tid att få ut förskottslönen vid det första ansökningstillfället vid det andra ansökningstillfället tar det ju mycket kortare tid?

Det beror på att Förskottslön Sverige ABs, Bankernas och Bankgirocentralens säkerhetsrutiner kräver det. Detta för att maximalt motverka penningtvätt, finansiering av terrorism, bedrägerier och annan brottslighet.

Hur länge löper ett lån av Förskottslön?

Ett internetlån hos Förskottslön löper till din nästkommande lönedag, på så sätt kan du spara pengar genom att undvika merkostnader för ett lån som löper längre än vad du behöver.

Vad kostar det att ta ett lån av Förskottslön?

Lånebelopp Handläggningsavgift Räntekostnad Total kostnad  Totalt att 
återbetala
Kreditränta Effektiv ränta
    (vid 30dgr lån) (vid 30dgr lån) (vid 30dgr lån) (vid 30dgr lån)
2 000 kr 399  kr 62 kr 461 kr 2 461 kr 38% 1147%
3 000 kr 399  kr 94 kr 493 kr 3 493 kr 38% 537%
4 000 kr 399  kr 125 kr 524 kr 4 524 kr 38% 347%
5 000 kr 399  kr 156 kr 555 kr 5 555 kr 38% 260%
6 000 kr 399  kr 187 kr 586 kr 6 586 kr 38% 211%
7 000 kr 399  kr 219 kr 618 kr 7 618 kr 38% 180%
8 000 kr 399  kr 250 kr 649 kr 8 649 kr 38% 158%
9 000 kr 399  kr 281 kr 680 kr 9 680 kr 38% 143%
10 000 kr 399  kr 312 kr 711 kr 10 711 kr 38% 131%


Vid annan löptid än 30 dagar kan den faktiska Räntekostnaden variera. Krediträntan är alltid 38% oberoende löptid.

© Förskottslön™ Sverige AB. All rights reserved. 2009-2024